среда, 14. септембар 2016.

Јавно надметање за 32 непокретности у својини града 7. октобра

Комисија за спровођење поступка отуђења јавним надметањем непокретности, на основу Решења градоначелника, огласила је за отуђење 32 пословна простора на којима је носилац права јавне својине Град Београд. Пословни простори, њих 28, налазе се у насељу „Степа Степановић” у улицама Шумадијске дивизије, Генерала Владимира Кондића, Тимочке дивизије, Генерала Љубомира Милића и Генерала Штефаника и величине су од 31 до 71 квадратног метра. Два пословна простора налазе се у Војвођанској 15 – пословна зграда, површине 812 квадратних метара, у Веле Нигринове 8 и један пословни простор од 37 квадратних метара у Олге Алкалај 2. 

На јавном надметању могу да учествују сва физичка и правна лица, у складу са законом, која до 4. октобра доставе потпуне пријаве. Пријава мора бити читко попуњена са назначеним редним бројем непокретности из огласа за коју се лице пријављује. Лица која су заинтересована за куповину више непокретности, морају доставити пријаву за сваку непокретност посебно. Разгледање непокретности је сваког радног дана од 19. до 30. септембра од 11 до 15 часова, уз обавезну претходну најаву. Наведени пословни простори отуђују се у виђеном стању без права купаца на накнадну рекламацију. Купци су у обавези да измире евентуалне обавезе проистекле из власништва и коришћења непокретности (утрошак електричне енергије, комуналне обавезе и друго).
Све потребне информације поводом  огласа (текст огласа, образац пријаве,  упутство о начину уплате депозита), као и увид у документацију у вези са непокретностима (извод из листа непокретности, процена тржишне вредности стана), могу се добити у Секретаријату за имовинске и правне послове у Улици 27. марта 43-45, I спрат, канцеларија број 156, телефон број 011/2753-763, од 9 до 15 часова.

У јавном надметању могу да учествују само она лица која поднесу благовремену и потпуну пријаву. Пријаве за учешће у јавном надметању потребно је поднети на писарници Градске управе Града Београда у Улици 27. марта 43-45 или послати поштом. Јавно надметање ће се одржати 7. октобра у 12 часова у сали II у сутерену пословне зграде Градске управе Града Београда у Улици 27. марта 43-45. Јавно надметање спровешће Комисија за спровођење поступка отуђења јавним надметањем непокретности на којима је носилац права јавне својине Град Београд.